Arhiva kategorije: Novosti

BERBA 2016 – ENOLOGIJA

Poštovani, vinogradari, vinari, podrumari i enolozi!

Agro – eno centar Demetra vam i ove godine nudi veliki izbor enoloških sredstava, osim raznovrsne ponude nudimo vam stručnu pomoć i savjetovanje a sve sa ciljem očuvanja prirodnih svojstava grožđa te podizanja kvalitete budućeg vina .

Kod nas možete na jednom mjestu pronaći proizvode renomiranih svjetskih tvrtki.

Za sva eventualna pitanja i nedoumice možete kontaktirati našeg enologa rado ćemo vam pomoći.

PONUDA ENOLOŠKOG PROGRAMA ZA SEZONU 2016

KVASCI veliki izbor različitih kvasaca.

HRANA ZA KVASCE – da bi osigurali pravilan i kontinuiran tijek fermentacije

ENZIMI – enzimatsko bistrenje mošta,ekstracija boje i tanina, povećanje radmana

TALOŽENJE I BISTRENJE – Bentoniti,Želatine, Pvpp, Riblji mjehur,Kazein

FILTRACIJA – sve vrste filter ploča,vrećastih filtera, pomoćna filtracijska sredstva

STABILIZACIJA, KOREKCIJA HARMONIZACIJA – Kalij bikarbonat, aktivni ugljen,jabučna kiselina, limunska,enocijanin,vinska kiselina,baskreni sulfat, kalij metabisulfit

DETERĐENTI– za higijenu podruma i opreme, za skidanje kamenca na drvu i inoxu, dezinfekcija podruma, te ostali proizvodi nužni u podrumarstvu i vinarstvu.

Za ponude i naruđbe te pitanja stojimo na raspolaganju, slobodno nam se obratite.

Po potrebi isporuke vršimo poštom ili brzom dostavom.

Patricia Rumac,bacc.ing.agr -vinarstava,enolog

Novi list prilog -ZELENI DOM

Poljoprivrednici, vinogradari,vinari i enolozi u redovitom mjesečnom prilogu Novog lista Zeleni dom koji izlazi svaki prvi ponedjeljak u mjesecu možete čitati aktualna teme iz vinogradarstva i vinarstva  te savjete vezane uz vinogradarstvo te proizvodnju vina- vinarstvo.

Efektivni mikroorganizmi

Poštovani poljoprivrednici,

Od sada u ponudi za ekološku poljoprivredu ( bez primjene pesticida) u ponudi imamo EFEKTIVNE MIKROORGANIZME koji nam pomažu da tlu vratimo plodnost, očistimo ga od teških metala, poboljšamo njegovu strukturu te imamo veći prinos zdravije te otpornije biljke.

Efektivni mikroorganizmi nam prirodnim- ekološki prihvatljivim načinom pomažu u borbi protiv svih bolesti i štetnika te pospješuje i izrazito ubrzavaju proces kompostiranja organskog otpada.

Sve dodatne informacije potražite u A- E CENTRU DEMETRA

Lozne sadnice

Svi zainteresirani za nabavu sadnica loznih cijepova (VERDIĆA, DIVJAKE, MALVAZIJE te svih ostalih sorti…) mogu se javit u Agro – eno centar Demetra.

 

 

Savjeti i preporuke

Poštovani, vinogradari,vinari, enolozi i podrumari obaviještavamo vas da od nedavno  možete savjete o vinogradarstvu i vinarstvu pratititi i u Novom listu bolje rečeno u prilogu  Zeleni dom, danas čitajte preporuke o Bistrenju vina.FotorCreated

EKO – VINA

Od ove godine u ponudi imamo i enološka sredstva za proizvodnju ekoloških vina, sredstva imaju certifikat BIO Agricera i dozvoljna im je primjena u eko – vinarstvu. Za sve savjete i informacije slobodno nas kontaktirajte. A-E centar Demetra


eko vina

BERBA 2015

 

Poštovani vinogradari,vinari,podrumari i enolozi

Agro – eno centar Demetra i ove vam godine nudi cjelokupan program enoloških sredstava renomiranih svjetskih proizvođača( ART ENOLOGY, OENOFRANCE, EVERINTEC, BEGEROW ). Želimo vam sa zadovoljstvom predstavit široki spektar različitih enoloških proizvoda koji će vaše vino još više oplemeniti i dati mu jednu prepoznatljivost i osobnost. Osim široke ponude sredstava nudimo i individualna savjetovanja vinara.

Kod nas možete na jednom mjestu pronaći proizvode renomiranih svjetskih tvrki.

Za sva eventualna pitanja i nedoumice možete kontaktirati našeg enologa rado ćemo vam pomoći.

ENOLOŠKI PROGRAM ZA SEZONU 2015

– VINSKI KVASCI široki izbor različitih kvasaca za različite sorte grožđa te različite tehnologije kod nas možete dobit i preporuku koji se kvasac preporuča ovisno o tome kavo vino želite proizvesti.

– SREDSTVA ZA SUMPORENJE MOŠTA I VINA

– HRANA ZA KVASCE – Kompleksna hrana organske formulacije za uspješan početak i kraj fermentacije a sve s ciljem da bi osigurali pravilan i kontinuiran tijek fermentacije

– ENZIMI – enzimatsko bistrenje mošta,ekstrakcija boje i tanina, povećanje radmana.

– BIOLOŠKO OTKISELJAVANJE – Malolaktično vrenje

– TANINI – tanini za finalizaciju , strukturu , boju

– TALOŽENJE I BISTRENJE – Bentoniti,Želatine, Pvpp, Riblji mjehur,Kazein

– FILTRACIJA – sve vrste filter ploča,vrećastih filtera, pomoćna filtracijska sredstva

– STABILIZACIJA, KOREKCIJA HARMONIZACIJA – Kalij bikarbonat, aktivni ugljen,jabučna kiselina, limunska,enocijanin,vinska kiselina,bakreni sulfat, kalij metabisulfit

– DETERĐENTI- za higijenu podruma i opreme, za skidanje kamenca na drvu i inoxu, dezinfekcija podruma, te ostali proizvodi nužni u podrumarstvu i vinarstvu.

Za ponude i narudžbe te pitanja stojimo na raspolaganju, slobodno nam se obratite. Isporuke vršimo poštom ili brzom dostavom.

Početkom rujna bit će organizirano nekoliko predavanja na temu Vinifikacije i Biotehnologije mošta i vina svi zainteresirani se mogu prijaviti u AGRO -ENO CENTRU DEMETRA. Patricia Rumac bacc.ing.agr -vinarstva

 everintec begerowlogo oenofranceARTENOLOGY

ŠIMŠIROV MOLJAC – NAPAST KOJA UNIŠTAVA ŠIMŠIR

Veliki problem ove godine je Šimširov moljac koji napada šimšir, jednu od najznačajnijih biljaka u hortikulturi.

Jaja odlažu na donju stranu šimširovog lišća. Mlade gusjenice su zeleno-žute boje sa
crnom glavom, dok odrasle gusjenice postaju zelene i imaju karakteristične debele crne i
tanke bijele pruge po sebi sa crnim točkama na leđnoj strani. Narastu do 4 cm. Ako na vrijeme ne prepoznamo problem može doći do ozbiljne defolijacije uzrokovane najezdom gusjenica. Prisutnost istog može se prepoznati i po “paučini ” koja je obavezno prisutna. Nedavno je zabilježen slučaj gdje su gusjenice nakon šimšira prešle na rajčicu što umanjuje njihovu  kvalitetu i kvantitetu.
SUZBIJANJE : Insekticidima na bazi dimetotata a za suzbijanje  na rajčicama  primjenjujemo ekološki insekticid na bazi Timjana  pomidor gusjenicašimširov moljac

« Older Entries